Migraine Heilpraktiker Nieland Overgewicht

Overgewichts
problemen

 

Overgewicht en obesitas veroorzaken voor veel mensen gezondheidsproblemen zoals: verhoogde bloeddruk, een verhoogd risico op diabetes, verhoogde cholesterolwaarden en daardoor verhoogde risico’s op arteriosclerose, hart-en vaatziekten, beroerte en hartinfarct. We kunnen stellen dat we het hebben over de veroorzakers van de belangrijkste gezondheidsproblemen van dit moment.

Stuur mij gratis info

Het succes van de Endocriene Regulatie Therapie

Om een normaal gewicht te kunnen behouden of te kunnen afvallen is het zeer belangrijk dat onze hormoonhuishouding in balans is. Bij de meeste mensen met overgewicht zien we echter een disbalans in de hormoonhuishouding. Zolang deze onbalans blijft bestaan is het bijna onmogelijk om blijvend gewicht te verliezen. Het evenwicht binnen de hormoonhuishouding moet eerst hersteld te worden, waardoor ook de stofwisselingsprocessen weer normaal kunnen verlopen. Dit verklaart het grote succes van de Endocriene Regulatie Therapie bij overgewicht: het reguleringssysteem van het lichaam wordt onmiddellijk in werking gesteld door de directe locale werking op het celmembraan (de toegangspoort tot iedere cel) van de endocriene cellen. Het resultaat is een uitgebalanceerde hormoonhuishouding waardoor de stofwisselingsprocessen zich weer optimaal kunnen voltrekken.

Het ‘jojo-effect’

Overgewicht ontstaat wanneer het lichaam gedurende langere tijd meer energie binnenkrijgt dan het verbruikt en het overschot aan energie wordt opgeslagen als lichaamsvet. Veel mensen krijgen dan ook het advies: ‘minder te eten en meer te bewegen’ en voelen zich teleurgesteld wanneer zij niet afvallen ondanks het opvolgen van dit advies. Het is nog meer frustrerend wanneer iemand in uw omgeving ‘kan eten wat hij of zij wil zonder aan te komen’ en u het gevoel hebt dat u aankomt ‘van de wind’. Nog vervelender is het wanneer het ‘jojo-effect’ toeslaat en de problemen bij u na elk dieet toenemen. De reden dat diëten vaak geen blijvend resultaat opleveren is dat uw lichaam tijdens het volgen van een dieet zeer efficiënt met energie om leert gaan. Wanneer ons lichaam zuiniger omgaat met de aangeleverde energie (‘spaarstand’) daalt het verbrandingsniveau. Op het moment dat u weer normaal gaat eten is dit lagere verbrandingsniveau nog aanwezig en vliegen de kilo’s er weer aan!

Stofwisselings
probleem

Onze stofwisselingsprocessen zijn niet alleen afhankelijk van de energie (voedsel) die ons lichaam binnenkomt en de mate waarin deze energie verbrand wordt. Van wezenlijk belang is hoe deze processen in ons lichaam aangestuurd worden. Zwaarlijvigheid ontstaat vaak vanuit een stofwisselingsprobleem.  Dit wordt veroorzaakt door een hormonale disbalans. Het heeft (in tegenstelling tot wat patiënten meestal te horen krijgen) dus weinig of niets te maken met zelfdiscipline!

De hormoon
huishouding

Onze hormoonhuishouding bestaat uit een aantal gescheiden, maar met elkaar samenwerkende klieren en weefsels die hormonen aanmaken. Verschillende klieren produceren verschillende hormonen. Het lichaam produceert ongeveer 200 hormonen die allemaal hun eigen functie hebben. De meeste hormonen worden afgegeven aan de bloedbaan, waar ze hun instructies doorgeven aan de organen.

Hormoonvoorbeelden

Insuline bijvoorbeeld regelt de opname van suikers in het lichaam. Stabiele bloedsuikers zijn van groot belang in het al dan niet ontstaan van overgewicht. Groeihormonen zijn belangrijk bij het afbreken van vetten in het lichaam. Serotonine is een hormoon dat de behoefte aan eten reguleert. En oestrogenen hebben zelfs een dubbele invloed op ons gewicht. Ze spelen een rol in de aanmaak van vet en dragen bij tot het vasthouden van vocht (vochtretentie). Door deze twee mechanismen kunnen ze een gewichtstoename veroorzaken wanneer ze in te grote hoeveelheden door de eierstokken worden afgescheiden of als ze niet in evenwicht worden gehouden door progesteron. Ook schildklierhormonen kunnen van grote invloed zijn op de stijging van het lichaamsgewicht.

Disbalans

Wanneer er sprake is van een disbalans in de hormoonhuishouding kan dit grote gevolgen hebben. De ‘instructies’ komen niet over of ze worden verkeerd geïnterpreteerd. Omdat de afgifte van hormonen via de stofwisseling verloopt worden veel functies door veranderingen in de stofwisseling verstoord. Dit heeft een negatief invloed op bijvoorbeeld: de groei, het verbruik en de opslag van reserves, de vochtbalans en de spijsvertering.

Contactformulier

Zum Park 2
26831 Bunde
Duitsland

 

t: 0049-4953 1616
f: 0049-4953 1302
info@migrainepraktijk.be

Land*:

Informatie ontvangen over:
migrainehoofdpijnclusterhoofdpijnovergang

 

Wij zijn bekend uit