Werking van onze Hormoonhuishouding

Het Endocriene stelsel bestaat uit een aantal gescheiden, maar met elkaar samenwerkende klieren, die hormonen aanmaken. Verschillende klieren produceren verschillende hormonen.
De meeste hormonen worden afgegeven aan de bloedbaan, waar ze hun instructies doorgeven aan de organen. De hormonen hebben hiermee hun directe invloed op onze lichamelijke gesteldheid, maar ook op ons geestelijk welzijn.
Hormonen bepalen of wij ons vrolijk of depressief voelen, energiek of lusteloos zijn, of wij ons ontspannen voelen of snel nerveus worden: hormonen bepalen onze stemming.
Als gevolg van grote hormonale schommelingen kan er in het lichaam een disbalans ontstaan. De samenwerking tussen de diverse hormonale klieren verloopt niet adequaat, waardoor vele gezondheidsproblemen ontstaan.

Hormoonstoornis

Een hormoonhuishouding die niet in evenwicht is kan veel klachten veroorzaken, bijvoorbeeld door een zinkende oestrogeenspiegel. Een verstoorde hormoonhuishouding kan invloed hebben op het hele lichaam en kan onaangename klachten/ symstomen veroorzaken. Het toepassingsgebied waarin de Endocriene regulatie therapie succesvol wordt ingezet is daarom zeer groot.

 

Hormoonstoornissen zijn dan ook vaak de oorzaak van migraine, clusterhoofdpijn en (dagelijkse) hoofdpijn.
De onderstaande ziekten en gezondheidsklachten kunnen door middel van een hormoonstoornis onstaan en door de ERT succesvol worden behandeld.

Migraine

Hoofdpijn

Clusterhoofdpijn

Psychosomatische klachten

Depressies, paniekaanvallen

Nervositeit

Schildklier problemen

Overgewicht

Overgangsklachten

Ongewenste Kinderloosheid

Menstruatieproblemen (PMS)

Chronische Vermoeidheid

CVS

HPU (Haemopyrolactomurie)

Spier- en gewrichtsproblemen

Reuma

Slaapstoornissen

Acne en andere huidziekten

Sexuele lusteloosheid

Neuralgieën

Allergieën

Blaas- en darmproblemen

Oedeem neiging, cystes

Algemene degeneratie

Hormoonstoornissen kunnen behandeld worden

Onze praktijk heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van hormoonstoornissen, hierdoor hebben wij de mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van uw hormoonenhuishouding, doormiddel van een uitgebreid vooronderzoek.

Wij zijn bekend uit